Monday, 3 October 2011

Once upon a time


Vroeger
Ooit wilde ik kraamverzorgster worden. Wat dat dan is, vroeg mijn moeder. Nou, dat je de kraampjes op de markt verzorgt natuurlijk, wat was dat nou weer voor domme vraag?
Dus ik studeerde rechten en dook in het studentenleven. Wat ik wilde worden? Ik had geen idee. Ik startte in een functie bij de overheid, leerde wat het is om te werken en dat projectmatig beter bij me past dan voor een langere tijd dezelfde functie bekleden.
Daarom veranderde ik van baan en gaf mijn enthousiasme een boost als Interim manager.

Halverwege
Tegelijkertijd leerde ik faciliteren en hoe je innovatie in teams stimuleert. De meer creatieve kant paste me als een muiltje en zo helder als glas werd dat ik alleen waarde toe kan voegen als ik in verbinding ben met mensen. Dat ik pas goed ben in wat ik doe als ik het leuk vind. En dat hoe ik iets doe net zo belangrijk is als wat ik doe.
Ik maakte de balans op. Verandering, innovatie, creativiteit, trainen.
Het borrelde en bruiste.

Driekwart
En toen verruilden we Nederland voor Zuid-Afrika en mijn werkende zijn voor een expatbestaan. Ik zocht mezelf op het strand, in het zwembad en al kleiend met de kinderen. Wat was er gebeurd met mijn uitgebalanceerde ik?
Ik begon stukjes te schrijven en vond mij al gniffelend om mij terug. Ik ontmoette nieuwe mensen, ontdekte social media en bovenal dat niemand me voor kan schrijven welk muiltje me past. Laat staan waaraan ik tijd besteed.

Nu
Schrijf ik met veel plezier over leven op lebensinafrika.blogspot.com en over fashion en gadgets op contentgirls.nl
In 2012 start ik met het geven van basic social media workshops in Z-A en volg een opleiding tot trainer.

En verder
Vrouw van Joost en moeder van Boris (bijna 6), Lucie (bijna 3) en Bobbie (1,5).
Sport veel, maar liep nooit  eerder een halve Old Mutual Two Oceans Run in Kaapstad. Op 7 april 2012 wel (waarvan akte).

EN...
Ze leefde en gelukkig

No comments:

Post a Comment