Sunday, 11 September 2011

Because
Lucie het is half vijf, je moet nog even slapen. Ja, papa en mama weten ook niet waarom Bobbie huilt, maar Bobbie gaat ook nog even slapen. Nee, je bent vast niet tired, maar we gaan allemaal toch nog even slapen.
Hi moppie, ja nu mag je uit je bed komen, het is immers al kwart over vijf. Ja, het is school vandaag. Nee, het is geen yeeh, yeeh yeeh it’s friday. Het is donderdag. Donderdag, dat komt voor vrijdag.
Helaas, daddy is er niet, papa zit in een vliegtuig.
Hee koning, ben je ook al wakker? Oh, de meiden schreeuwden je wakker.
Of jij mag kiezen welke zender jullie kijken? Wie heeft er gisteren gekozen? Dan mag Boris vandaag kiezen. Jongens, JONGENS, het is half zes, het is nog een beetje vroeg om elkaar nu de hersenen al in te slaan.


Ja Lucie, ik maak nu pap voor je en daarna sap ja. Maar heel even wachten, want Bobbie heeft ook nog geen melk gedronken. En daarna krijg jij een boterham Boris. Twee ja. Een met pasta en een met vlees. Nee, geen ham want dat vind je niet lekker, dat heb je inderdaad al miljoen keer gezegd.
Wat voor dag is het?! Wat moet je daar voor meenemen dan? Zeker weten, want dan gooien we nu nog even een cake in de oven. Wil je dat voortaan wat eerder zeggen, als er op school iets is waar we wat voor moeten maken? Oh, stond dat in je notebook. Dat moet mama inderdaad lezen, daar heb je gelijk in. Ja, papa heeft gisteren twee plantjes meegenomen voor in de schooltuin. Nee, geen seeds, alleen plantjes.
Lucie zet jij je fles even zelf in de keuken? Wat zeg je? Ah, je komt just now, schiet maar op dan. Boris, wat wil je op je brood mee naar school? Peanutbutter en kaas? Ok. Want je mag geen chocopasta mee naar school? Van wie niet eigenlijk. Van mrs Connel? Nou, sinds jaar en dag doen we een met hartig en een met zoet, zeg dat maar tegen je juf. Die cake die nu in de oven staat, mag dat wel? Ja, natuurlijk, want dat is niet voor de lunch. Logisch.
Kom jongens, even aankleden. Nee Lucie, je mag dat niet aan. Ja, het is lovely, I know you like it, maar we doen het toch niet. En nee, dat zijn je prinsessenschoenen, die doen we ook niet aan naar school. Als je gaat huilen, ga je maar even naar je kamer. Dat kopt, ik ben inderdaad niet your friend, ik ben je moeder.
Boris, je cricketspullen zitten in je tas. En je sportschoenen, dus doe die dan ook aan hè. Ja, met socks, die zitten ook in je tas. Waar is Bobbie eigenlijk jongens? Oh Bobs, niet in de douche, nu ben je helemaal nat. Lucie, kom maar weer van je kamer af.
Jongens, het is bijna zeven uur. Kijk eens, daar is Vivian al. Even goedemorgen zeggen. Jawel, dat doen we altijd. Good morning Vivian. Heel goed. Nou tanden poetsen, hup, hup, beetje tempo.
Oh shit Lucie, we hebben nog geen staartjes gemaakt. Ja, we maken wel staartjes, of speldjes, je mag kiezen. Nee, niet die met de cows, die vallen uit je haar. Omdat ze te zwaar zijn. Omdat ze zijn gemaakt van zwaar spul. Omdat de mensen er niet goed over hebben nagedacht. Omdat dat te ingewikkeld is. Why?
Lucie, gewoon because.

No comments:

Post a Comment